Farmina Vet Life Ultra Hypo zawiera jako jedyne źródło białka hydrolizowane białko z ryb. Hydroliza pozwala zmniejszyć rozmiar białek(3000 daltonów) zapewniając prawidłowe wchłanianie aminokwasów. Hydrolizowane białka, unikają systemu odpornościowego, przez co nie powodują uczuleń. Użycie rafinowanej skrobi ryżowej jako źródła węglowodanów zapobiega reakcji alergicznej przeciwko białkom roślinnym. Dzięki olejowi rybiemu kwasy tłuszczowe Omega-3 łagodzą stany zapalne skóry.
Sposób działania
Farmina Vet Life Ultra Hypo zawiera jako jedyne źródło białka hydrolizowane biłko z ryb. Hydroliza pozwala zmniejszyć rozmiar białek
( 3000 daltonów ) zapewniając prawidłowe wchłanianie aminokwasów. Hydrolizowane białka, unikają systemu odpornosciowego , przez co nie powodują uczuleń. Użycie rafinowanej skrobi ryżowej jako żródła węglowodanów zapobiega reakcji alergicznej przeciwgo białkom roślinnym. Dzięki olejowi rybiemu kwasy tłuszczowe Omega-3 łagodzą stany zapalne skóry.
Charakterystyka
Lekkostrawność: Jakość użytych składników sprawia, że jest to wyjątkowo lekkostrawne pożywienie.
Jedynie hydrolizowane białka ryb: Hydroliza zmniejsza wagę i rozmiary białek i uniemożliwia ich rozpoznanie jako elementy obce.
Brak białek pochodzenia roślinnego: Rafinowana skrobia ryżowa eliminuje występowanie reakcji alergicznych na białka roślinne.
Prebiotyki : Promują rozwój flory jelitowej i poprawiają wchłanianie składników odżywczych..
EPA i DHA: Modulują odpowiedzi systemu odpornościowego.
Farmina Vet Life UltraHypo jest kompletnym dietetycznym pożywieniem dla kotów cierpiących na niepożądane reakcję na żywność ( alergii i / lub nietolerancję ). Może być pomocna w diagnozowaniu (dieta eliminacyjna). Zaleca się w przebiegu przewlekłych chorób zapalnych jelit ( IBD ) oraz przy częstych nawracających wymiotach.
Składniki
Hydrolizowane białka ryby, skrobia ryżowa, olej rybny, węglan wapnia , fruktooligosacharydy (0,6%) chlorek potasu, dwuwodny siarczan wapnia , mono-fosforan dwuwapniowy chlorek sodu. Źródło białka: hydrolizowane białka ryby. Źródło węglowodanów: skrobia ryżowa.